Alegeri parlamentare în Georgia: ambele tabere revendică victoria

Alegeri parlamentare în Georgia: ambele tabere revendică victoria

Exit-poll-uri rivale au oferit previziuni extrem de diferite cu privire la alegeri, un sondaj arătând că partidul de guvernământ va obţine o victorie confortabilă, iar alte două sondaje arătând că opoziţia ar obţine o majoritate.

Un Exit-Poll realizat de canalul Imedi TV, care susţine Visul Georgian, a arătat că partidul de guvernământ a obţinut 56% din voturi.

Însă exit-poll-urile realizate de canalele Formula şi Mtavari Arkhi, care sunt în favoarea opoziţiei, au indicat câştiguri majore pentru partidele de opoziţie pro-occidentale, care au sugerat că ar putea forma împreună o majoritate în parlamentul cu 150 de locuri.

Bidzina Ivanishvili, miliardarul care a fondat partidului de guvernământ, a revendicat victoria.

„Este un caz rar în lume ca acelaşi partid să obţină un asemenea succes într-o situaţie atât de dificilă – acesta este un bun indicator al talentului poporului georgian”, a declarat Ivanishvili la doar câteva minute după închiderea urnelor.

„Vă asigur că ţara noastră va obţine un mare succes în următorii patru ani”, a spus Ivanishvili.

Opoziţia a revendicat, de asemenea, victoria şi a declarat că este pe cale să obţină o majoritate. Primele rezultate parţiale ar trebui să fie anunţate în câteva ore.

„Georgia europeană câştigă cu 52% în ciuda încercărilor de fraudare a alegerilor şi fără voturile diasporei”, a declarat preşedintele Salome Zourabichvili pe X.

Exit-poll-ul Formula a indicat că partidul de guvernământ ar fi cel mai mare partid, dar că principalele partide de opoziţie ar avea împreună 83 de locuri.

Principalele patru partide de opoziţie din Georgia sunt profund divizate şi nu este clar dacă acestea vor putea lucra împreună pentru a trimite Visul Georgian în opoziţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].