Joe Biden, reacţie la atacurile israeliene asupra Iranului: Sper că acesta este sfârşitul

Joe Biden, reacţie la atacurile israeliene asupra Iranului: Sper că acesta este sfârşitul

Preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat sâmbătă speranţa că loviturile israeliene asupra Iranului marchează sfârşitul unei perioade de escaladare a conflictului în Orientul Mijlociu, relatează CNN.

„Pare că nu au lovit nimic altceva decât ţinte militare. Speranţa mea este că acesta este sfârşitul”, a declarat el în Philadelphia. Preşedintele a declarat că a primit un avertisment înainte de atacurile israeliene.

Oficialii administraţiei Biden au declarat că SUA nu au fost implicate direct în atac, dar s-au consultat îndeaproape cu Israelul.

Biden a declarat, de asemenea, că „nu este surprins” de faptul că fostul preşedinte Donald Trump a discutat cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, dar a recunoscut că este îngrijorat de faptul că Trump nu a reprezentat SUA în aceste conversaţii.

Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au participat sâmbătă la o convorbire telefonică cu echipa lor de securitate naţională şi ambii au fost informaţi cu privire la ultimele evoluţii ale situaţiei din Orientul Mijlociu, în urma loviturilor, potrivit Casei Albe.

„Biden a cerut să se depună toate eforturile pentru a ne proteja forţele şi pentru a ajuta la apărarea Israelului împotriva oricăror potenţiale răspunsuri din partea Iranului şi a aliaţilor săi”, a declarat Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].