Regele Charles va relua călătoriile în străinătate anul viitor, după o pauză cauzată de cancer

Regele Charles va relua călătoriile în străinătate anul viitor, după o pauză cauzată de cancer

Charles va pleca în străinătate în timpul primăverii şi toamnei, perioadele tradiţionale pentru vizitele regale oficiale în alte ţări, cu condiţia ca medicii să aprobe călătoria.

Vorbind la încheierea vizitei de nouă zile a regelui şi reginei în Australia şi Samoa, sâmbătă, un înalt oficial al palatului a declarat: „Lucrăm acum la un program destul de normal de turnee în străinătate pentru anul viitor”.

Charles primeşte tratament pentru o formă nedeclarată de cancer de la începutul lunii februarie şi a amânat iniţial toate îndatoririle publice din acest motiv, continuând să lucreze în privat.

Itinerarul călătoriei în Australia şi Samoa, care a fost prima vizită a regelui pe o distanţă mai lungă, de la diagnosticarea sa cu cancer, a inclus iniţial şi Noua Zeelandă, dar aceasta a fost exclusă la sfatul medicilor săi.

Oficialul de la palat a adăugat: „Cred că devotamentul regelui faţă de serviciu şi de datorie este o dovadă extraordinară a faptului că a fost pregătit să ajungă atât de departe şi a fost incredibil de încântat şi foarte, foarte hotărât să facă acest lucru”.

Regele „a iubit cu adevărat” turneul şi „s-a bucurat cu adevărat” de programul său din Australia şi Samoa, a adăugat oficialul, deoarece acesta i-a ridicat „moralul, dispoziţia şi recuperarea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].