Forţele kurde din Siria neagă orice legătură cu atacul de la Ankara

Forţele kurde din Siria neagă orice legătură cu atacul de la Ankara

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că atacatorii s-au infiltrat din Siria vecină, promiţând că nu va exista nicio încetinire în lupta împotriva militanţilor kurzi.

„Am deschis o anchetă internă şi pot confirma că niciunul dintre atacatori nu a intrat în Turcia de pe teritoriul sirian”, a declarat Mazloum Abdi, şeful Forţelor Democratice Siriene (SDF).

SDF este o forţă susţinută de SUA care a condus lupta împotriva grupării Stat Islamic în ultimele sale fortăreţe din Siria, înainte de înfrângerea sa teritorială în 2019.

Gruparea este dominată de Unităţile de protecţie a poporului kurd (YPG), considerate de Ankara drept o ramură a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflat în afara legii, care a revendicat atacul de la Ankara.

„Nu avem nicio legătură cu acest atac care a avut loc la Ankara”, a declarat Abdi sâmbătă. „Câmpurile noastre de luptă sunt în interiorul teritoriului sirian”, a adăugat el.

Atacurile turceşti asupra Siriei, controlate de kurzi, au ucis 15 civili şi doi luptători de miercuri până acum, potrivit lui Abdi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].