Victorie istorică pentru fraţii Maior la prima ediţie a Raliului Vâlcii

Victorie istorică pentru fraţii Maior la prima ediţie a Raliului Vâlcii

Pentru prima oară în carieră la bordul unui model de ultimă generaţie cu configuraţie Rally2, Norbert Maior (26 de ani) a preluat conducerea etapei de pe macadamul vâlcean încă de pe primii kilometri şi nu a mai cedat fotoliul de lider, câştigând 9 dintre cele 11 probe speciale desfăşurate.

Cu un timp total de 01:38:03,8, fraţii Maior (Citroen C3 Rally2) au fost mai rapizi cu un minut şi 23,2 secunde decât următorul echipaj clasat, format din Andrei Gîrtofan şi Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2). Podiumul general a fost completat de Bogdan Cuzma şi Florin Dorca (Skoda Fabia Rally2), la peste 4 minute de câştigători.

Vicecampioni mondiali de juniori şi campioni europeni de juniori, cei doi fraţi originari din Braşov, dar stabiliţi la Cluj, acolo unde sunt legitimaţi la Napoca Rally Academy, se află la prima astfel de performanţă la nivel open. În trecut, aceştia şi-au asigurat victorii la toate clasele şi grupele posibile din campionat, dar cea mai bună clasare la general a fost locul 2, chiar la runda precedentă, organizată la Braşov.

„Trăim cel mai frumos moment al carierei noastre. Acum o lună am devenit vicecampioni mondiali de juniori, acum am câştigat prima noastră etapă naţională. E un vis şi sper să îl putem continua în sezonul viitor”, a spus Norbert Maior.

Norbert şi Francesca se află împreună în maşina de concurs din sezonul 2018, iar în timp au reuşit să impresioneze fanii motorsportului cu evoluţiilor lor spectaculoase şi clasările în top, deşi aproape de fiecare dată concurau pe modele cu configuraţie net inferioară.

Deja campion naţional absolut pentru a noua oară încă de acum două etape, Simone Tempestini a luat startul pe un Ford Fiesta Rally3, cu care concurase până acum chiar Maior, însă a fost nevoit să abandoneze la finalul probei speciale cu numărul 5 din cauza unor probleme tehnice.
Etapa de la Vâlcea a stabilit şi clasamentul final al Campionatului Naţional de Raliuri Betano. Simone Tempestini a încheiat pentru a noua oară din ultimii 10 ani pe locul 1, fiind urmat de Andrei Gîrtofan, pe 2, şi Norbert Maior, pe locul 3, care l-a depăşit în ultima etapă pe Bogdan Cuzma. Acesta din urmă rămâne însă cu titlul de campion la macadam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].