Donald Trump, dezlănţuit cu puţin timp înainte de alegerile din SUA
Cu a treia sa campanie prezidenţială consecutivă în SUA, Donald Trump a meditat la un miting despre explozia maşinilor pe bază de hidrogen, a deplâns cât de dificil este să îndepărtezi vopseaua spray de pe calcar şi s-a minunat de faptul că racheta finanţatorului miliardar Elon Musk s-a întors pe Pământ întreagă.
Asistenţii săi au prezentat evenimentul din Carolina de Nord ca fiind axat pe economie, dar acest aspect a fost doar încălzirea.
Să-l vezi pe Trump pe măsură ce se apropie alegerile din 5 noiembrie şi cursa sa împotriva vicepreşedintelui Harris se apropie de sfârşit înseamnă să vezi un candidat aproape complet dezlănţuit.
Într-un moment în care majoritatea politicienilor şi-ar perfecţiona argumentele finale în faţa alegătorilor, Trump se comportă adesea mai mult ca un artist aflat într-un turneu de adio decât ca o persoană care îşi propune să conducă cea mai puternică naţiune din lume.
Comportamentul său lipsit de concentrare şi retorica întunecată riscă să-i îndepărteze pe unii alegători într-o cursă care, în ciuda a tot ceea ce spune el, rămâne atât de strânsă încât orice variaţie de câteva mii de voturi în câteva state competitive ar putea determina viitorul preşedinte.
El oferă campaniei lui Harris muniţie suficientă pentru a susţine că este mai „instabil” şi „dereglat” ca niciodată. Candidatul democrat îmbrăţişează din ce în ce mai mult aceşti termeni şi indică divagaţiile lui Trump drept dovezi ale unui om bătrân şi obosit, care nu este potrivit pentru preşedinţie.
„În multe, multe feluri, Donald Trump este un om neserios, dar consecinţele faptului că el este preşedintele Statelor Unite sunt brutal de serioase”, a declarat Harris săptămâna trecută.
Trump, în vârstă de 78 de ani, îşi apără abordarea spunând că face ceva ce el numeşte „ţesătura” – în care susţine că se întoarce întotdeauna la punctul său iniţial – iar susţinătorii săi spun că stilul său nescris face parte din farmecul său.
„Ţesătura sa patentată este o metodă strălucită de a transmite poveşti importante şi de a explica politici care îi vor ajuta pe americanii obişnuiţi să întoarcă pagina din ultimii patru ani de eşecuri ale lui Kamala Harris”, a declarat Steven Cheung, un purtător de cuvânt al campaniei lui Trump.
Mitingurile lui Trump au avut întotdeauna partea lor de diversiuni şi tangenţe ciudate. Dar, în timp ce ceasul ticăie, fostul preşedinte pare mulţumit să irosească minute preţioase povestind despre zilele petrecute la Casa Albă, meditând la sportivi de mult dispăruţi sau pur şi simplu mergând acolo unde îl duce mintea.
„I-au dat lui Obama Premiul Nobel”, a spus el joi în Las Vegas. „Nici măcar nu ştia de ce naiba l-a primit. Încă nu ştie. A fost ales şi au anunţat că primeşte Premiul Nobel. Eu am fost ales în alegeri mult mai mari şi mai nebuneşti, dar lui i-au dat Premiul Nobel”.
Deşi niciun miting nu seamănă cu altul, o temă constantă este afirmaţia falsă a lui Trump că, în doar patru ani, democraţii au transformat naţiunea într-un stat distopic.
El îşi denunţă adversarii politici drept „duşmanul din interior” şi îşi condimentează remarcile cu relatări grafice despre crime şi violuri ale tinerelor femei, poveşti false despre bande violente care au pus stăpânire pe oraşele mici şi afirmaţii dezminţite despre imigranţi care mănâncă animale de companie furate.
„Suntem ca un coş de gunoi pentru lume”, a deplâns el în Arizona.
Asistenţii lui Trump spun că el stabileşte ritmul şi vorbeşte cât de mult doreşte. Ei nu încearcă să îl ţină în frâu – şi l-au plasat în forumuri precum podcasturile, unde felul său de a divaga îşi poate găsi o casă şi nu va fi supus întrebărilor.
În timpul unui lung interviu acordat vineri podcasterului Joe Rogan, Trump a afirmat că ar putea exista viaţă pe Marte, chiar dacă, după cum a remarcat Rogan, sondele nu au găsit nicio dovadă în acest sens. De asemenea, el a susţinut că morile de vânt au un efect negativ asupra balenelor.
„Vreau să fiu psihiatru de balene”, a spus Trump.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].