Netanyahu: Israelul vrea mai multe acorduri de pace cu ţările arabe după război

Netanyahu: Israelul vrea mai multe acorduri de pace cu ţările arabe după război

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că speră să ajungă la acorduri de pace cu mai multe ţări arabe, odată ce războiul împotriva grupărilor Hamas şi Hezbollah se va încheia, potrivit Reuters.

Netanyahu a declarat în discursul său în faţa parlamentului: „În ziua în care Hamas nu va mai controla Gaza şi Hezbollah nu va mai fi pe graniţa noastră de nord, lucrăm în aceste zile la planuri pentru a stabiliza cele două fronturi. Dar ziua următoare include ceva şi mai important. Aspir să continui procesul de semnare a acordurilor istorice Abraham, pe care le-am condus în urmă cu câţiva ani, şi să ajung la pace cu mai multe ţări arabe”.

În cadrul acordurilor din 2020 negociate de SUA, Israelul a normalizat relaţiile cu patru ţări arabe – Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Maroc şi Sudan.

„Aceste ţări, precum şi alte ţări, văd clar loviturile pe care le aplicăm celor care ne atacă, axa iraniană a răului”, a spus el. „Ele aspiră, ca şi noi, la un Orient Mijlociu stabil, sigur şi prosper”, a adăugat Netanyahu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].