Elon Musk, criticat de propria sa inteligenţă artificială pentru răspândirea de informaţii false
Răspunzând la o întrebare despre cine răspândeşte cele mai multe informaţii false, Grok l-a identificat pe Musk, menţionând postările acestuia despre evenimente politice, alegeri, COVID-19 şi teorii ale conspiraţiei. AI-ul a evidenţiat, de asemenea, interacţiunile lui Musk cu figuri controversate, subliniind că numărul mare de urmăritori amplifică şi legitimează conţinutul înşelător.
Grok a recunoscut că definiţia dezinformării este subiectivă şi influenţată de perspectivele ideologice. Totuşi, a subliniat că vizibilitatea lui Musk face ca acţiunile sale să aibă un impact considerabil, cu potenţiale consecinţe în lumea reală, în special în timpul evenimentelor importante precum alegerile.
Această critică neaşteptată vine la scurt timp după ce Musk a promovat Grok în rândul urmăritorilor săi ca o sursă de informaţii actualizate şi de încredere. Ironia face ca Grok însuşi să fi fost acuzat în august de răspândirea de informaţii false despre buletinele de vot din anumite state, ceea ce a determinat ajustări în algoritmul său.
Deşi AI-ul a clarificat că dezinformarea este o problemă larg răspândită, implicând roboţi şi alţi actori, evaluarea directă a lui Musk evidenţiază interacţiunea complexă dintre instrumentele de inteligenţă artificială, percepţia publicului şi influenţa figurilor proeminente în spaţiul digital.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].