Avertismentul UNESCO: Influencerii au nevoie de cursuri de verificare a acurateţei informaţiilor. Care este motivul
Un raport realizat de UNESCO arată că 6 din 10 creatori de conţinut nu verifică dacă informaţiile pe care le postează sunt adevărate sau nu, relatează The Guardian. Sondajul a fost realizat pe 500 de creatori de conţinut din 45 de ţări şi teritorii, majoritatea din Europa şi Asia.
În acest sens, organizaţia a avertizat că aceştia au nevoie „urgent” de cursuri de verificare a acurateţei informaţiei distribuite în mediul online, făcându-i pe ei şi pe urmăritorii lor vulnerabili la dezinformare.
6 din 10 creatori de conţinut în mediul online au recunoscut că nu au verificat veridicitatea informaţiilor înainte de a le împărtăşi cu publicul şi, în general, aceştia nu au folosit surse oficiale, cum ar fi documente guvernamentale şi site-uri web.
Unesco a colaborat cu un centru pentru jurnalism cu sediul în SUA – parte a Universităţii din Texas – pentru a oferi un curs online despre „cum să fii o voce de încredere în mediul online”. Până în acest moment, 9.000 de influenceri s-au înscris la cursul care se desfăşoară timp de o lună şi care include module privind verificarea faptelor şi crearea de conţinut despre alegeri sau crize.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].