Olaf Scholz vrea reformarea procesului decizional în cadrul UE şi cere un nou cadru fiscal

“O Uniune Europeană extinsă trebuie reformată. Avem nevoie de mai multe decizii cu majoritate calificată în materie de politică externă şi în domeniul fiscal. Unanimitatea în toate deciziile nu creează legitimitatea democratică la nivelul maxim”, a afirmat Olaf Scholz, la Roma, cu ocazia întâlnirii cu premierul Italiei, Giorgia Meloni. Olaf Scholz se referă la procesul decizional în domenii-cheie în cadrul Consiliului Uniunii Europene.

Liderul de la Berlin a pledat pentru reformarea regulilor bugetare în cadrul Uniunii Europene. “Avem nevoie de stabilitate fiscală, de reglementări clare care să fie respectate, de un cadru comun şi transparent. Nu pot fi lăsate doar anumite state în crize de austeritate”, a insistat Scholz.

Cancelarul Germaniei a salutat, conform cotidianului Il Sole 24 Ore, relaţiile cu Italia. “Italia este un partener şi un prieten de încredere. În cadrul NATO, în cadrul Grupului G7, în cadrul G20, colaborăm cu Roma, suntem de acord şi ne raportăm unii la ceilalţi”, a subliniat Scholz.

La rândul său, premierul Italiei, Giorgia Meloni, a cerut reglementări fiscale “flexibile” în Uniunea Europeană. “Din punctul meu de vedere, este necesar un nou Pact de Stabilitate, care să stimuleze creşterea economică. Competitivitatea europeană are nevoie să fie susţinută de o viziune şi de reguli adecvate, este important să fie reguli fiscale flexibile”, a afirmat Giorgia Meloni.

Premierul Italiei a cerut intensificarea cooperării între statele UE pentru gestionarea imigraţiei extracomunitare. “Sperăm să ajungem la un acord pentru a proteja interesele tuturor naţiunilor”, a subliniat Meloni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].