Porumb prăjit contaminat cu aflatoxină, retras de pe piaţă

Profi informează că Mogyi România a iniţiat retragerea de la vânzare rechemarea de la client a produselor Mexicorn cu sare 70g Lot 240110, Mexicorn cu chilli, 70g Lot 231110 şi Lot 231221, ca urmare a detectării aflatoxinei.

„Se recomandă persoanelor care deţin produsul descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin în perioada 08.06.2023 – 23.06.2023
inclusiv, urmând să primească în schimb un acelaşi tip de produs din alt lot, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis, joi, Profi, potrivit unui anunţ pe site-ul oficial al ANSVSA.

De asemenea, Metro anunţă că a fost notificat de către acelaşi furnizor să înceapă retragerea de la vânzare şi de la clienţi a produselor 70g Mexicorn cu chilli şi 70g Mexicorn cu sare, din cauza identificării unei contaminări cu aflatoxină.

Cumpărătorii sunt sfătuiţi să nu consume produsele şi să le returneze până în 26 iunie, urmând să primească înapoi banii.

În luna mai a.c., asociaţia ungară din domeniul biocombus­tibi­lilor atrăgea atenţia asupra problemelor provo­cate de recolta de porumb de anul trecut, care a înregistrat niveluri de aflatoxină peste media de siguranţă a UE, scria Budapest Business Journal. Potrivit asociaţiei, interdicţiile im­puse de guvern asupra importurilor din Ucraina a înrăutăţit situaţia.

Aflatoxinele sunt substanţe toxice, cancerigene, produse de anumite ciuperci, care se găsesc pe anumite cereale cultivate şi depozitate în condiţii insalubre.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].