Războiul din Ucraina, ziua 493. Casa Albă: contraofensiva ucraineană nu a îndeplinit aşteptările / Ucraina îşi fortifică frontiera cu Belarus

Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 493. Casa Albă: contraofensiva ucraineană nu a îndeplinit aşteptările / Ucraina îşi fortifică frontiera cu Belarus

Războiul din Ucraina, ziua 493. Contraofensiva va fi lungă şi sângeroasă, avertizează un oficial american

 

UPDATE – Zelenski ordonă armatei ucrainene să întărească apărarea nordică 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat armatei ucrainene să întărească apărarea nordică a ţării după o întâlnire cu comandanţii militari. 

UPDATE – UE are în vedere planuri de a utiliza activele îngheţate ale Băncii Centrale a Rusiei pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei

UPDATE CNN – Casa Albă: contraofensiva ucraineană nu a îndeplinit aşteptările 

Administraţia Biden a recunoscut vineri că primele etape ale contraofensivei Ucrainei nu au fost la nivelul aşteptărilor, dar a reiterat că Statele Unite vor continua să ofere sprijin în ceea ce priveşte instruirea trupelor, livrarea de echipament şi consilierea.

„Suntem în contact permanent, aşa cum am spus, cu omologii noştri ucraineni”, a declarat vineri John Kirby, coordonatorul Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe pentru comunicaţii strategice. 

Armata Ucrainei susţine că progresează în sud şi est, dar câştigurile par marginale.

Luptele intense se concentrează asupra podului Antonivskyi grav avariat din regiunea Herson din sudul Ucrainei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].