A patra zi de revolte în Franţa. Secţia de poliţie atacată/ 45.000 de poliţişti mobilizaţi în întreaga tara/ Violenţe la Marsilla, Lyon şi Bordeaux

UPDATE – Camere de supraveghere distruse cu arme de foc în Meyzieu

 

UPDATE – Secţia de poliţie Bonneuil este atacată de protestatari

 

UPDATE- „Violenţa nu rezolvă nimic”. Mbappé face apel la calm 

Echipa Franţei face apel la calm, într-un comunicat de presă, transmis mai întâi de Benjamin Pavard, apoi de Kylian Mbappé.

„Marcaţi” şi „şocaţi de moartea brutală” a tânărului de 17 ani, jucătorii spun că „nu pot rămâne indiferenţi faţă de circumstanţele în care a avut loc această moarte inacceptabilă”, dar nu susţin ca revolta să fie exprimată într-o formă violentă pe stradă.

 

UPDATE BFMTV – Marsilia se află în epicentrul violenţei urbane în această seară. Haosul este de nedescris 

O armurerie a fost jefuită în Marsilia de manifestanţi, o persoană arestată cu o puşcă de vânătoare,  a aflat BFMTV din surse concordante.

Au fost furate şi câteva arme de vânătoare, dar nicio muniţie.  

49 de arestări au fost efectuate, iar prefectura solicită manifestanţilor să se părăsească centrul oraşului. 

Mai multe jafuri sunt încă în desfăşurare la Marsilia.

UPDATE – Situaţia din Bordeaux devine tensionată- maşini răsturnate şi incendiate

Protestatarii atacă un trecător în Bordeaux. 

 

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE – Lyon este cuprins de revolte. Protestatarii aruncă cu petarde şi pocnitori  

21 de persoane au fost arestate la Lyon după demonstraţii aduse ca omagiu lui Nahel, a transmis BFMTV de la o sursă din poliţie.

Primele ciocniri au loc la Villeurbanne, în regiunea Lyon. Protestatarii trag cu focuri de artificii asupra poliţiei. Au fost incendiate vehicule.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].