Papa sugerează că Biserica Catolică ar putea binecuvânta cuplurile de acelaşi sex

Răspunzând unui grup de cardinali care i-au cerut un răspuns clar în această privinţă, el a spus că orice cerere de binecuvântare ar trebui tratată cu „caritate pastorală”.

„Nu putem fi judecători care doar neagă, resping şi exclud”, a spus el.

Totuşi, Papa a mai spus că Biserica consideră în continuare că relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt „în mod obiectiv păcătoase” şi că nu va recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Declaraţia a fost făcută înainte de o adunare importantă care va începe miercuri la Vatican şi va discuta despre viitorul bisericii.

În Biserica Catolică, o binecuvântare este o rugăciune, de obicei rostită de un preot, prin care se cere ca Dumnezeu să privească favorabil persoanele care sunt binecuvântate.

Episcopii din mai multe ţări, printre care Belgia şi Germania, au început să permită preoţilor să binecuvânteze cuplurile de acelaşi sex, însă poziţia oficială a autorităţilor bisericeşti a rămas neclară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].