Charles Michel avertizează: Dacă vrem pace, Europa trebuie să se pregătească pentru război

Michel a declarat că sprijinul SUA nu mai poate fi considerat de la sine înţeles şi că ţările UE trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru propria securitate, în timp ce se confruntă cu cea mai mare provocare de securitate de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

,,Dacă nu vom avea un răspuns corect din partea UE şi nu vom oferi Ucrainei suficient sprijin pentru a opri Rusia, noi vom fi următorii. Prin urmare, trebuie să fim pregătiţi pentru apărare şi să trecem la un mod de «economie de război»”, a scris el.

,,Dacă vrem pace, trebuie să ne pregătim pentru război”, a avertizat acesta, potrivit Sky News.

Michel a deplâns lipsa de zeci de ani a finanţării şi a investiţiilor în armatele europene şi, în ciuda faptului că capacitatea de producţie militară a crescut cu 50% de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei, este nevoie de mult mai mult de făcut.

,,În timp ce ne consolidăm capacitatea de apărare, trebuie să ne asigurăm că Ucraina primeşte ceea ce are nevoie pe câmpul de luptă”, a scris el, adăugând că ,,soldaţii ucraineni au nevoie urgentă de gloanţe, rachete şi sisteme de apărare aeriană pentru a controla cerul”, scrie Kyiv Independent.

În altă ordine de idei, la 18 martie, miniştrii de externe ai UE au convenit să aloce suplimentar 5 miliarde de euro suplimentari în asistenţă pentru apărare pentru Ucraina în 2024, în cadrul Facilităţii europene pentru pace (EPF), a anunţat ministrul de externe Dmitro Kuleba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].