Războiul din Ucraina, ziua 755. Armata ucraineană îşi întăreşte fortificaţiile în regiumea Sumî / Cehia încearcă să livreze obuze Kievului “cât mai repede posibil”

UPDATE Armata raportează consolidarea fortificaţiilor în regiunea Sumî

Forţele ucrainene întăresc fortificaţiile primei, celei de-a doua şi celei de-a treia linii de apărare în regiunea Sumî, la graniţa cu Rusia, pe fondul intensificării atacurilor, a declarat Vadim Misnik, purtător de cuvânt al Comandamentului Operaţional de Nord al armatei ucrainene, pentru Ukrinform.

Localităţile din regiunea Sumî au suferit din cauza bombardamentelor şi atacurilor aeriene ruseşti regulate de la începutul invaziei. Atacurile ruseşti asupra regiunii Sumî au devenit din ce în ce mai distructive în ultimele săptămâni.

“Forţele de apărare din regiunea Sumî îndeplinesc sarcini de luptă pentru a proteja frontiera de stat şi pentru a împiedica grupurile de sabotaj şi recunoaştere ruseşti şi armata rusă să treacă graniţa”, a declarat Misnik într-un comentariu pentru Ukrinform.

UPDATE Kievul susţine că Rusia a pierdut 432.390 de soldaţi în Ucraina de la începutul războiului

Rusia a pierdut 432.390 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat, marţi, Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Acest număr include 840 de pierderi suferite de forţele ruse doar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 6.819 tancuri, 13.049 de vehicule blindate de luptă, 14.191 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 10.698 de sisteme de artilerie, 1.017 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 721 de sisteme de apărare aeriană, 347 de avioane, 325 de elicoptere, 8.318 drone, 26 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

Republica Cehă încearcă să livreze muniţie Ucrainei “cât mai repede posibil”

Republica Cehă încearcă să livreze muniţie Ucrainei “cât mai repede posibil”, a declarat preşedintele Cehiei, Petr Pavel.

“Producerea numărului necesar de proiectile necesită timp”, a declarat Pavel reporterilor RFE/RL. “Acest lucru necesită o creştere a capacităţii noastre de producţie. Dar Ucraina are nevoie de obuze acum. Nu putem aştepta companiile europene, aşa că încercăm să găsim muniţie oriunde putem. Să o livrăm Ucrainei cât mai repede posibil. Dar, în acelaşi timp, ne creştem propriile capacităţi”.

Republica Cehă conduce o iniţiativă pentru a ajuta la finanţarea livrării de muniţie către Kiev, în condiţiile în care armata ucraineană se confruntă cu o lipsă critică de muniţie. Întârzierile în ceea ce priveşte asistenţa militară americană, cauzate de disputele din Congres, au avut deja un impact direct pe câmpul de luptă, contribuind la pierderea oraşului-cheie Avdiivka.

Petr Pavel a subliniat, de asemenea, că Europa va fi capabilă să producă “cantitatea necesară de muniţie” în viitorul apropiat.

Preşedintele Pavel a declarat luna trecută că Praga a identificat 500.000 de obuze de 155 mm şi 300.000 de obuze de 122 mm în afara Uniunii Europene, care ar putea fi cumpărate şi trimise în Ucraina după ce fondurile necesare vor fi alocate iniţiativei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].