Casa Albă reprogramează întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra deciziei sale şi a fost de acord ca întâlnirea să fie reprogramată. ,,Lucrăm acum cu ei pentru a găsi o dată convenabilă care, în mod evident, va funcţiona pentru ambele părţi”, a spus ea, potrivit The Guardian.

După ce rezoluţia privind încetarea focului din Fâşia Gaza a fost adoptată, biroul lui Netanyahu a anulat vizita delegaţiei israeliene care era programată la Washington. Scopul întâlnirii prevedea o serie de discuţii despre operaţiunea militară planificată de Israel împotriva oraşului Rafah din sudul Fâşiei Gaza, căreia SUA i se opun, relevă sursa citată.

În ciuda adoptării rezoluţiei, bombardamentele şi luptele au continuat joi în Gaza, ţintele principale fiind unităţile medicale.

La începutul lunii martie, Benjamin Netanyahu a declarat că ofensiva armatei israeliene va continua inclusiv în oraşul Rafah, considerat ultimul spaţiu relativ sigur pentru refugiaţi.

Netanyahu a fost criticat aspru pe plan intern pentru modul în care a gestionat relaţiile cu cel mai important aliat militar şi diplomatic al Israelului, care a ajuns la un punct culminant după votul de luni din Consiliul de Securitate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].