SUA depăşeşte toate aşteptările: Economia Statelor Unite a crescut cu 3,4% în T4

Economia SUA a crescut cu 3,4% în trimestrul al patrulea, o îmbunătăţire faţă de estimările anterioare, deoarece cheltuielile de consum şi investiţiile fixe nerezidenţiale au fost revizuite în creştere, scrie FT. 

Cifra finală a fost superioară celei de-a doua estimări de 3,2% şi celei iniţiale de 3,3%, semn că economia americană a rămas rezistentă în faţa ratelor ridicate ale dobânzilor.

Creşterea cheltuielilor de consum a crescut la 3,3%, de la 2,8% în estimarea anticipată şi 3% în cea de-a doua estimare, la 3,3%.

Presiunile asupra preţurilor s-au temperat mai mult decât s-a raportat anterior. Cifra privind cheltuielile de consum cu preţurile “de bază” a crescut cu 2% în trimestrul al patrulea, egalând estimarea anticipată, dar cu 0,1 puncte procentuale sub cea de-a doua estimare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].