Franţa intensifică securitatea la Jocurile Olimpice şi cere ajutor de la alte ţări

Franţa le-a cerut aliaţilor săi să furnizeze câteva mii de specialişti, militari, poliţişti şi personal civil, pentru a contribui la securitatea Jocurilor Olimpice de la Paris, din vară. Informaţia a fost oferită de surse guvernamentale pentru Reuters.

Nu este ieşit din comun ca la evenimentele sportive internaţionale să fie invitaţi agenţi de securitate din alte ţări. Totuşi, este neobişnuit faptul că în cazul JO de la Paris se vorbeşte şi despre asistenţă militară.

Sursa a dezvăluit că Franţa a făcut în ianuarie o solicitare către 45 de ţări pentru a ajuta la consolidarea capacităţii cu peste 2.000 de oameni.

Măsurile sporite de securitate au fost luate ca urmare a crizelor mondiale. De asemenea, Franţa şi-a ridicat alerta de securitate la cel mai înalt nivel în urma atacului terorist de la Moscova.

Filiala organizaţiei Statul Islamic despre care se crede că se află în spatele atacului din Rusia a pus la cale atentate în Franţa, a declarat preşedintele Emmanuel Macron la începutul săptămânii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].