Daniel Fenechiu (PNL): Exclus să-l susţinem pe Piedone. Cîrstoiu creşte organic în sondaje

Fenechiu declară că este exclus ca formaţiunile amintite să-l sprijine pe Cristian Popescu Piedone.

Daniel Fenechiu spune că medicul Cătălin Cîrstoiu este susţinut în continuare de PSD şi PNL.

„Cred că domnul Cătălin Cîrstoiu se bucură în continuare de încrederea celor două partide ale coaliţiei, care l-au şi desemnat ca şi candidat. Este foarte adevărat că încă de la momentul desemnării, în coaliţie s-a anticipat faptul că traseul până la data de 9 iunie va fi un traseu care are un anumit tip de dificultate şi că voturile bucureştenilor nu se obţin foarte uşor”, adaugă liberalul.

Senatorul PNL susţine că medicul-candidat Cătălin Cîrstoiu a crescut în sondaje: “În sondajele pe care le avem noi, doctorul Cîrstoiu creşte organic. Noi sperăm în continuare că pe data de 9 iunie doctorul Cîrstoiu va câştiga, motiv pentru care nu cred că în mod rezonabil s-ar putea pune problema înlocuirii candidatului (…). Nu sunt în momentul de faţă abilitat să comunic cifre, datorită faptului că asta este o problemă de comunicare, însă ce pot să vă spun este că doctorul Cîrstoiu creşte organic şi de la momentul intrării în competiţie a crescut, e adevărat, încă cu o cifră, cu şase-şapte procente”.

Daniel Fenechiu spune că PNL nu l-ar susţine pe Cristian Popescu Piedone la alegerile pentru Primăria Capitalei: “Este exclusă o asemenea susţinere. Noi avem un candidat în persoana doctorului Cîrstoiu şi nu ne dorim să ne schimbăm în nici un fel candidatul. Înţeleg că nici PSD nu are această intenţie. Asta înseamnă că doctorul Cîrstoiu va fi în continuare în luptă cu actualul primar, Nicuşor Dan şi cu Cristian Popescu Piedone”.

La remarca realizatorului că medicul Cătălin Cîrstoiu pare că a intrat în cursa electorală nepregătit, că are unele probleme din trecut, care încep să iasă la iveală şi pe care nu ştie să le gestioneze şi că e o diferenţă între atacurile politice şi dezvăluirile de presă, liberalul a răspuns: “Dezvăluirile de presă sunt una, atacurile politice sunt altele. Uneori, există corelaţii între ele. Uneori, anumite site-uri, anumite organe de presă sunt un anumit tip de simpatie sau conivenţă cu alţi candidaţi şi ăsta e unul din motivele pentru care excelează în a diseca un anume candidat, dar fac parte din regulile democraţiei. Da, este o diferenţă şi cred că doctorul Cîrstoiu va trebui să răspundă şi la atacurile politice, să dea şi lămuririle necesare la semnalele pe care presa le trage în legătură cu anumite fapte din activitatea lui, pe care unii le consideră a fi nelegale, nemorale, neconforme cu principiile bucureştenilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].