Bărbatul care l-a confruntat pe cuţitarul de la mall-ul din Sydney va primi cetăţenia australiană

Damien Guerot, un francez care a folosit un stâlp de mici dimensiuni pentru a-l opri pe atacatorul de la Westfield Shopping Center, a primit oferta de a deveni australian. Cetăţenia australiană i-a fost oferită chiar de premierul Anthony Albanese, potrivit Sky News.

Prim-ministrul a salutat „curajul extraordinar” al lui Guerot şi a spus că poate să rămână în ţară „atât timp cât doreşte”.

După atac, Guerot a dezvăluit că are o viză de muncă care urmează să expire în câteva luni.

Joel Cauchi, în vârstă de 40 de ani, a înjunghiat mortal şase persoane şi a rănit alte 12, inclusiv un bebeluş de nouă luni. Agresorul a fost împuşcat de o femeie ofiţer de poliţie. Damien Guerot şi încă o persoană l-au confruntat pe agresor şi apoi au asistat-o pe poliţistă în timpul intervenţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].