Statele Unite vor sancţiona programul iranian de rachete şi drone după atacul asupra Israelului

Consilierul pe probleme de securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat marţi că sancţiunile vor fi dezvăluite “în zilele următoare” şi a adăugat că Washingtonul se coordonează cu ţările din Grupul G7 şi cu alţi parteneri pentru un “răspuns cuprinzător”.

“Nu vom ezita să continuăm să luăm măsuri, în coordonare cu aliaţii şi partenerii din întreaga lume şi cu Congresul, pentru a trage la răspundere guvernul iranian pentru acţiunile sale rău intenţionate şi destabilizatoare”, a declarat Sullivan, potrivit Bloomberg.

SUA vor anunţa, de asemenea, sancţiuni împotriva entităţilor care sprijină Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice şi Ministerul iranian al Apărării şi se aşteaptă ca aliaţii să le urmeze, a spus el.

Atacul cu drone şi rachete al Iranului asupra Israelului din weekend nu a provocat victime sau pagube grave, după ce a fost interceptat în mare parte de sistemele de apărare israeliene, alături de mijloacele militare americane, britanice şi franceze.

Preşedintele Joe Biden a declarat luni că răspunsul aliaţilor a arătat angajamentul SUA faţă de securitatea Israelului, în timp ce a îndemnat la reţinere şi a încercat să împiedice escaladarea conflictului. Tensiunile dintre Israel şi Iran s-au intensificat după atacul din 7 octombrie al Hamas, desemnat organizaţie teroristă de SUA şi Uniunea Europeană.

Sullivan a declarat că SUA continuă să lucreze la integrarea sistemelor de apărare aeriană şi antirachetă în Orientul Mijlociu pentru a contracara programul de drone al Iranului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].