România, cea mai mare inflatie din UE în martie. Croaţia este la mare distanţă

România a avut în luna martie cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, de 6,7%, la mare distanţă de următoarea clasată, Croaţia, cu 4,9%, arată datele publicate miercuri de Biroul european de Statistică Eurostat, informează Ziarul Financiar.

Imaginea articolului România, cea mai mare inflatie din UE în martie. Croaţia este la mare distanţă

România, cea mai mare inflatie din UE în martie. Croaţia este la mare distanţă

Media la nivelul UE a fost de 2,6%, în scădere de la 2,8% în februarie, în timp ce în martie 2023 rata inflaţiei era de 8,3%. În zona euro, rata medie a fost de 2,4%.

Ţările membre care s-au bucurat de cele mai mici rate ale inflaţiei au fost Lituania (0,4%), Finlanda (0,6%) şi Danemarca (0,8%).

La polul opus se află România, Croaţia, Estonia şi Austria (ultimele două cu 4,1%). Totuşi, situaţia din România s-a ameliorat faţă de februarie, când inflaţia anuală era de 7,1%. În cazul Croaţiei şi Austriei, rata este în creştere în martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].