Reprezentanţii G7 spun că trebuie să facă mai mult pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia / Au cerut Chinei să nu mai sprijine industria militară a Moscovei

Miniştrii de Externe din G7, grup format din Statele Unite, Italia, Canada, Franţa, Germania, Japonia şi Marea Britanie, au încheiat trei zile de discuţii pe insula Capri, care au fost dominate de războaiele din Ucraina şi Orientul Mijlociu.

Aceştia au recunoscut că trebuie să facă mai mult pentru a ajuta Ucraina, care se străduieşte să ţină piept forţelor ruseşti, şi au îndemnat la detensionarea situaţiei în Orientul Mijlociu, notează Reuters.

Alarmat de atacurile tot mai dese ale Rusiei, ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kuleba a mers la Capri pentru a le spune aliaţilor din G7 că trebuie să trimită mai mult ajutor, afirmând totodată că războaiele din ţara sa şi din Orientul Mijlociu sunt legate între ele.

Iranul furnizează Rusiei acelaşi tip de drone care au fost folosite săptămâna trecută ca parte a atacului său asupra Israelului, a spus Kuleba.

“Ideea conform căreia Occidentul trebuie să aleagă între a sprijini Israelul sau Ucraina este greşită, deoarece acestea sunt două teatre ale aceluiaşi război”, a mai afirmat ministrul ucrainean de Externe.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].