Ciolacu, întrevedere cu Jutta Urpilainen, comisarul european pentru Parteneriate Internaţionale

„Şeful Executivului român a arătat că agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, pe lângă provocările la adresa securităţii în zonă, a condus şi la perturbarea pieţelor globale şi a lanţurilor de aprovizionare şi a apreciat că strategia de diplomaţie economică şi geostrategică a UE, Global Gateway, reprezintă un răspuns aplicat şi coerent la aceste problemele complexe. Totodată, acesta a apreciat că investiţiile în domeniul conectivităţii vor conduce la beneficii durabile la nivel global. În context, a evidenţiat interesul României pentru proiectele Global Gateway cu impact pozitiv în vecinătatea UE, în special în regiunea Mării Negre şi în vecinătatea estică”, potrivit unui comunicat de presă.

Premierul Ciolacu prezentat, de asemenea, demersurile României pentru a dezvolta proiectele de conectivitate la Marea Neagră în cadrul strategiei Global Gateway, în condiţiile în care „Marea Neagră capătă o relevanţă strategică esenţială atât din punct de vedere al securităţii pentru întregul continent european, cât şi din perspectiva conectivităţii, ca punte de legătură între Europa, Caucazul de Sud şi Asia Centrală”.

„Din perspectiva îmbunătăţirii conectivităţii UE cu statele din Caucazul de Sud şi Asia Centrală, porturile româneşti maritime şi dunărene constituie o verigă importantă în eficientizarea Coridorului de Transport Trans-Caspic”, a spus premierul român.

De asemenea, cei doi oficiali au subliniat că strategia Global Gateway şi dezvoltarea conectivităţii sunt esenţiale pentru consolidarea rezilienţei partenerilor care s-au angajat pe calea europeană şi sunt în procesul de aderare la UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].