Şefii mai multor state, printre care şi Iohannis, apel pentru eliberarea ostaticilor din Gaza

Lideri din România, Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, Columbia, Danemarca, Franţa, Germania, Ungaria, Polonia, Portugalia, Serbia, Spania, Thailanda, Regatul Unit şi Statele Unite au lansat, joi, apel pentru eliberarea ostaticilor din Gaza.

Imaginea articolului Şefii mai multor state, printre care şi Iohannis, apel pentru eliberarea ostaticilor din Gaza

Şefii mai multor state, printre care şi Iohannis, apel pentru eliberarea ostaticilor din Gaza

„Solicităm eliberarea imediată a tuturor ostaticilor deţinuţi de Hamas în Gaza de peste 200 de zile. Printre aceştia, se află şi propriii noştri cetăţeni. Soarta ostaticilor şi a populaţiei civile din Gaza, care sunt protejate prin dreptul internaţional, este o preocupare internaţională. Subliniem că acordul propus pentru eliberarea ostaticilor ar aduce o încetare a focului imediat şi prelungită în Gaza, care ar facilita o creştere a asistenţei umanitare necesare care va fi livrată în toată Gaza, şi ar duce la încheierea credibilă a ostilităţilor. Locuitorii din Gaza vor putea să se întoarcă la casele şi pământurile lor, cu pregătiri în prealabil pentru a li se asigura adăpost şi provizii umanitare”, se arată în declaratia comună.

Semnatarii susţin „cu tărie actuale eforturi de mediere pentru a aduce acasă cetăţenii noştri”.

„Reiterăm apelul către Hamas să elibereze ostaticii şi să punem această criză, astfel încât să nu putem concentra cu toţii pentru eforturile noastre comune de a aduce pacea şi stabilitatea în regiune”, se menţionează în finalul declaraţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].