Furia victimelor lui Weinstein după anularea condamnării. De la Ashley Judd la Mira Sorvino: Este un prădător în serie, vrem dreptate

Un cor de disidenţă şi cuvinte furioase se înghesuie pe internet a doua zi după anularea sentinţei de 23 de ani a lui Harvey Weinstein. „Eroarea de procedură” identificată de Curtea de Apel din New York a înfrigurat mulţi protagonişti din lumea cinematografiei.

Printre aceştia şi actriţa şi activista Ashley Judd, una dintre femeile care l-au acuzat public pe Harvey Weinstein de violenţă şi abuz, fostul producător de film de la Hollywood al cărui caz a declanşat mişcarea #MeToo: care a vorbit despre un „act de trădare instituţională”.

Fostul producător de filme de succes precum Pulp Fiction şi Shakespeare in Love şi cândva unul dintre cei mai importanţi bărbaţi din America, a fost condamnat în 2020 pentru agresiune şi violenţă sexuală.

În octombrie 2017, împreună cu colega ei Rose McGowan, a fost printre primii care au denunţat public hărţuirea sexuală suferită cu ani în urmă de producător: gestul i-a determinat pe alţi colegi celebri să iasă la iveală, contribuind la dezvăluirea unui scandal care a stârnit grozav. senzaţie în mediu.

În 2019, în timpul unui eveniment public, ea a declarat: „Am fost violată de trei ori. Într-una din cele trei ocazii în care am rămas însărcinată. Din acest motiv, sunt foarte recunoscător pentru că am avut ocazia să fac un avort sigur şi legal.”

Judecătorii, cu o majoritate de patru voturi pentru şi trei împotrivă, au considerat că este o „greşeală uriaşă” să admită în proces patru presupuse victime, care şi-au spus poveştile, dar ale căror cazuri nu făceau parte din acuzaţiile din proces. Peste 100 de femei l-au acuzat pe Weinstein de comportament ilegal în ultimii ani, inclusiv cazuri de viol, abuz şi hărţuire sexuală.

Weinstein nu va fi eliberat pentru că trebuie să ispăşească şi o pedeapsă de 16 ani impusă de instanţa din Los Angeles pentru un caz de viol care a avut loc la Beverly Hills, dar acum victimele vor face presiuni ca procesul de la New York să fie refăcut şi să conducă. la o nouă propoziţie.

„Aceasta – a comentat Jennifer Siebel, soţia guvernatorului Californiei Gavin Newsom şi una dintre cei care l-au acuzat pe fostul producător – este o zi foarte tristă pentru un număr infinit de femei care au suferit din cauza unui prădător în serie. Weinstein – a adăugat – este un violator. Curajul femeilor care au venit să spună ce au trăit se va asigura că Weinstein poate muri în închisoare”.

The Silence Breaker, un grup de acuzatori, a numit ştirea „descurajantă” şi „profund nedreaptă”.

Elizabeth Fegan, un avocat care a apărat unele victime în instanţă, inclusiv soţia guvernatorului Newsom, a comentat: „Mulţi au considerat că procesul din Los Angeles nu este necesar după condamnarea din 2020 la New York. Cu toate acestea, nu a fost cazul şi acum avem dovezi în acest sens”.

Datorită procesului din California, Weinsterin va rămâne în închisoare. Fostul mogul de la Hollywood, în vârstă de 72 de ani, a negat întotdeauna toate acuzaţiile. În prezent, este închis în închisoarea din statul New York.

Suferă de diabet, probleme de vedere şi inimă. Procuratura din Manhattan, condusă de Alvin Bragg, acelaşi care urmăreşte procesul în care este acuzat Donald Trump, a promis că va face totul pentru a pregăti un nou proces „şi a garanta dreptatea victimelor”.

Actriţa Mira Sorvino a comentat despre X: „Este un prădător în serie prolific care a violat/rănit peste 200 de femei!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].