Forţele aeriene americane alocă 13 miliarde de dolari pentru a dezvolta o nouă versiune a „avionului Apocalipsei”

Proiectul SAOC (Survivable Airborne Operations Center) este menit să înlocuiască avionul îmbătrânit din anii ’70, a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene, potrivit Reuters.

Lucrările la proiectul SAOC se vor desfăşura în Colorado, Nevada şi Ohio şi se aşteaptă să fie finalizate în 2036, au transmis reprezentanţii Forţelor Aeriene.

Pentru a satisface cerinţele operaţionale, sistemul va fi alcătuit dintr-un avion cu reacţie comercial întărit şi modificat pentru a îndeplini cerinţele militare.

Deşi este folosit în mod obişnuit pentru a transporta secretarul american al Apărării, E-4B este conceput ca un post de comandă mobil capabil să reziste la explozii nucleare şi efecte electromagnetice, permiţând liderilor americani să transmită ordine armatei în caz de urgenţă naţională.

E-4B este, de asemenea, capabil să se realimenteze în aer şi dispune de săli de conferinţe şi de şedinţe şi de echipamente de comunicaţii avansate. Forţele aeriene operează în prezent patru aeronave E-4B, cel puţin una fiind în alertă în permanenţă.

E-4B este o versiune modificată a modelului Boeing 747-200, devenind din ce în ce mai dificil şi mai costisitor de întreţinut pe măsură ce piesele se învechesc. Se preconizează că E-4B va ajunge la sfârşitul duratei sale de viaţă la începutul anilor 2030.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].