Taiwan raportează activitate militară chineză în apropierea insulei după ce Blinken a părăsit China

Taiwanul a raportat sâmbătă o reluare a activităţii militare chineze în apropierea insulei, 12 avioane trecând linia mediană a Strâmtorii Taiwan, la o zi după ce secretarul de stat american Antony Blinken a încheiat o vizită în China, scrie Reuters.

Ministerul taiwanez al apărării a declarat că, sâmbătă a detectat, 22 de avioane militare chineze, inclusiv avioane de vânătoare Su-30, dintre care 12 au trecut linia mediană a strâmtorii.

Linia a servit cândva drept graniţă neoficială între cele două părţi, dar forţele aeriene chineze trimit acum în mod regulat avioane peste ea. China afirmă că nu recunoaşte existenţa acestei linii.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că avioanele au fost implicate în „patrule comune de pregătire” cu navele chineze.

Ministerul chinez al apărării nu a comentat informaţiile.

Secretarul de stat american Antony Blinken a încheiat vineri o vizită în China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].