Echipa de Billie Jean King Cup a României şi-a aflat adversara de la turneul final

Sorţii au decis câteva meciuri interesante în primul tur la care participă opt echipe. Gazdele din Spania vor juca împotriva unei echipe poloneze în care ar putea fi prezentă şi Swiatek, numărul unu mondial.

Finala are la start 12 naţiuni care se vor întrece în format eliminatoriu pe arena La Cartuja din Sevilla, în perioada 12-20 noiembrie. În afară de confruntarea dintre Spania şi Polonia, alte confruntări interesante din primul tur sunt cele dintre Germania şi Marea Britanie, Slovacia împotriva SUA, de 18 ori campioană, şi pentru fanii români, confruntarea cu Japonia.

Cele patru naţiuni cap de serie încep doar în sferturile de finală, când vor juca cu echipele câştigătoare din primul tur.

Canada, campioana în exerciţiu, aşteaptă învingătoarea dintre Germania şi Marea Britanie, iar Australia se va confrunta cu Slovacia sau SUA. În jumătatea inferioară a tabloului, Cehia va juca împotriva învingătoarei dintre Spania şi Polonia, iar Italia va înfrunta Japonia sau România.

Turneul inaugural va avea loc în perioada marţi 12-joi 14 noiembrie, urmat de sferturile de finală, de vineri 15 până duminică 17 noiembrie. Semifinalele vor avea loc în perioada luni 18-marţi 19 noiembrie, iar finala Cupei Billie Jean King 2024 va avea loc miercuri, 20 noiembrie.

Programul finalei va fi confirmat în zilele următoare, iar biletele vor fi puse în vânzare săptămâna viitoare.

Tot marţi a avut loc şi tragerea la sorţi a meciurilor de baraj pentru Cupa Billie Jean King 2024, cu opt meciuri programate să se desfăşoare în dublă manşă, fie pe 15-16 noiembrie, fie pe 16-17 noiembrie. Naţiunile gazdă vor avea posibilitatea de a alege datele la care vor juca.

Naţiunile învingătoare în play-off vor avansa în calificările din 2025, în timp ce naţiunile învinse vor concura în evenimentele regionale din Grupa I în 2025.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].