Inteligenţa artificială va proteja sportivii de abuzurile online la Paris 2024

În urma lansării Agendei olimpice privind inteligenţa artificială, care prezintă impactul preconizat al inteligenţei artificiale asupra Mişcării Olimpice, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) demonstrează modul în care inteligenţa artificială poate îmbunătăţi securitatea în sport. La Paris 2024 va fi pentru prima dată când AI va fi folosită pentru a oferi spaţii online sigure la un eveniment multisportiv de o asemenea amploare.

Potrivit olympics.com, sistemul bazat pe inteligenţă artificială va monitoriza mii de conturi în timp real pe toate platformele majore de social media şi în peste 35 de limbi. Orice ameninţare identificată va fi semnalată, astfel încât mesajele abuzive să poată fi tratate în mod eficient de către platformele de socializare relevante – în multe cazuri, înainte ca sportivul să aibă măcar şansa de a vedea abuzul.

Fiind un proiect comun al Comisiei pentru sportivi a CIO şi al Comisiei medicale şi ştiinţifice a CIO, sistemul nu numai că va acorda prioritate siguranţei şi bunăstării sportivilor pe durata Jocurilor, dar va ajuta CIO să înţeleagă mai bine provocările cu care se confruntă sportivii în legătură cu abuzurile online, permiţându-i să îmbunătăţească şi mai mult protecţia sportivilor în cadrul evenimentelor viitoare.

Sistemul de monitorizare online va fi disponibil pentru 15.000 de sportivi şi peste 2.000 de oficiali la Jocurile Olimpice şi Paralimpice. Acesta va fi o parte esenţială a ceea ce CIO numeşte „un pachet de sisteme de siguranţă” pentru a asigura un mediu online şi offline sigur în timpul Jocurilor, cu scopul de a sprijini şi de a promova sănătatea şi bunăstarea fizică şi mentală a sportivilor, astfel încât aceştia să se poată concentra asupra participării la cel mai important eveniment al carierei lor sportive.

Instrumentul alimentat cu inteligenţă artificială a fost testat cu succes în timpul Săptămânii Olimpice a Sporturilor Esportive, unde a monitorizat conţinutul abuziv şi ţintit postat pe reţelele de socializare ale jucătorilor. Acesta a inclus identificarea insultelor, a imaginilor ofensatoare, a emoticoanelor sau a frazelor care ar putea indica abuzuri. Apoi a analizat peste 17 000 de postări publice, semnalând 199 de mesaje cu potenţial abuziv de la 48 de autori care vizau conturile a 122 de jucători şi a doi oficiali ai CIO.

În total, 49 de mesaje au fost verificate ca fiind abuzive de către o echipă de experţi în funcţie de o definiţie convenită a abuzului discriminatoriu şi au fost semnalate pentru a fi luate măsuri prin intermediul platformelor de socializare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].