Eurovision 2024: Ce ţări s-au calificat în finala concursului de sâmbătă / Moldova nu a prins finala

Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croaţia, Irlanda şi Luxemburg s-au calificat în finala de sâmbătă a concursului Eurovision, aflată la cea de-a 68-a ediţie în acest an.

Reprezentanta Moldovei, Natalia Barbu, care a interpretat piesa ,,In the Middle”, nu a reuşit să se califice în finala concursului, care va avea loc sâmbătă.

Ediţia 2024 este marcată, pe lână conflictul din Ucraina, şi de tensiunile dintre Israel şi Hamas, care au generat discuţii privind interzicerea Israelului de a concura anul acesta. Cu toate acestea, EBU a anunţat, în luna februarie, că Israelul nu va fi eliminat din concurs pe fondul tensiunilor din Fâşia Gaza, acest lucru generând nemulţumiri în rândul mai multor ţări participante.

Ţara noastră va fi absentă la ediţia din acest an, organizatorii Selecţiei Naţionale a României invocând această decizie din lipsa fondurilor.

Cine sunt favoriţii pentru câştigarea ediţiei de la Malmo

Casele de pariuri arată că Ucraina, Croaţia şi Elveţia sunt ţările favorite din acest an pentru a câştiga concursul muzical.

Pe primul loc la favoriţi se află Croaţia, cu melodia ,,Baby Lasagna”, piesă care îi conferă ţării şanse de a câştiga pentru prima dată în istoria participării Croaţiei la Eurovision.

Pe locul al doilea se află Elveţia, iar Ucraina se află pe poziţia a treia în topul preferinţelor ediţiei din acest an.

Cine participă în a doua semifinală

Cea de-a doua semifinală va avea loc joi, unde 16 ţări se vor întrece pentru a obţine un loc în finala concursului, programată sâmbătă, 11 mai, la Malmo, Suedia.

Malta, Albania, Grecia, Elveţia, Cehia, Austria, Danemarca, Armenia, Letonia, San Marino, Georgia, Belgia, Estonia, Israel, Norvegia şi Ţările de Jos sunt ţările participante în a doua semifinală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].