Irlanda şi Spania ar putea recunoaşte statul palestinian pe 21 mai

Imaginea articolului Irlanda şi Spania ar putea recunoaşte statul palestinian pe 21 mai

Irlanda şi Spania ar putea recunoaşte statul palestinian pe 21 mai

Irlanda, Spania şi alte state membre ale Uniunii Europene iau în considerare recunoaşterea unui stat palestinian pe 21 mai, potrivit unui raport al radiodifuzorului naţional irlandez citat de Reuters. RTE News a anunţat miercuri seara că legăturile dintre Irlanda şi Spania pe marginea acestui subiect, dar şi între Slovenia şi Malta s-au intensificat.

Potrivit informaţiilor, ţările aşteaptă un vot din partea Adunării Generale a Naţiunilor Unite pe 10 mai, care ar putea duce la recunoaşterea palestinienilor ca fiind „pregătiţi pentru a deveni membri cu drepturi depline la ONU”.

Într-o declaraţie comună din 22 martie, Spania, Irlanda, Malta şi Slovenia au anunţat că au convenit să facă primii paşi către recunoaşterea unui stat palestinian. Israelul a reacţionat spunând că planul celor patru ţări reprezintă un „premiu pentru terorism” care ar reduce şansele unei soluţii negociate a conflictului din Gaza.

Din 1988, 139 din 193 de state membre ale ONU au recunoscut statutul palestinian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].