Pachet suspect cu două fiole de sânge, livrat la Comitetul Naţional Republican din Washington

Preşedintele RNC, Michael Whatley, a declarat că fiolele de sânge au fost trimise la sediul organizaţiei, ceea ce a determinat evacuarea clădirii de către poliţie. Într-o declaraţie, el a numit acest lucru un „atac revoltător”.

RNC, organizaţia-mamă a Partidului Republican, joacă un rol important în campania fostului preşedinte Donald Trump, care îl va înfrunta pe democratul Joe Biden în alegerile din 5 noiembrie.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a calificat drept „îngrijorătoare” informaţiile despre fiolele de sânge în timpul briefingului de presă.

Ea a declarat că Casa Albă condamnă „orice violenţă politică, ameninţări sau intimidare”.

Iniţial, autorităţile au închis o stradă şi au îndrumat personalul şi alte persoane să evite zona, care se află în apropierea clădirii Capitoliului SUA. Angajaţii au reintrat în birouri după eveniment, iar poliţia a părăsit locul, potrivit unui martor Reuters.

„Sursa pachetului şi conţinutul acestuia vor fi investigate în continuare”, a precizat Poliţia Capitoliului SUA într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].