Pasagerii zborului cu turbulenţe, în care un om a murit, au ajuns în Singapore

Zborul Londra-Singapore, operat cu un avion Boeing 777-300ER a fost deviat marţi spre Bangkok pentru o aterizare de urgenţă, după ce avionul a fost zguduit de turbulenţe care au aruncat pasagerii şi echipajul în jurul cabinei, izbindu-i pe unii de tavan.

Un pasager britanic în vârstă de 73 de ani a murit din cauza unui presupus atac de cord, potrivit unui oficial al aeroportului, iar Spitalul Samitivej din Bangkok a declarat că 20 de pasageri se află la terapie intensivă, nouă au fost supuşi unei intervenţii chirurgicale, în timp ce alţi cinci sunt în aşteptare.

Josh Silverstone, în vârstă de 24 de ani, din sudul Londrei, s-a trezit pe podeaua avionului.

„Nu (…) mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Cred că am fost lovit undeva în cap. O mulţime de oameni s-au lovit la cap. Toată lumea sângera”, a declarat el pentru Reuters în timp ce părăsea spitalul miercuri seara, după ce a fost tratat. El avea o tăietură la ochi.

El se îndrepta spre Singapore pentru o vacanţă înainte de a se întâlni cu nişte prieteni în Bali. El a declarat că încă mai speră să ajungă pe insula indoneziană.

Mulţi dintre pasagerii aflaţi încă în spital şi care sunt trataţi aveau leziuni la coloana vertebrală.

„Sunt norocos că pot să merg”, a spus el.

Turbulenţele extreme au deviat avionul spre Bangkok

Fotografiile din interiorul avionului arătau tăieturi în panourile de deasupra cabinei, măşti de oxigen şi panouri atârnând de tavan şi bagaje împrăştiate. Un pasager a declarat că oamenii s-au lovit cu capul de luminile de deasupra scaunelor şi au rupt panourile.

„S-au lovit de tavan şi au aterizat înapoi în poziţii foarte ciudate. Oameni care au suferit tăieturi masive în cap, contuzii”, a declarat pentru Reuters Dzafran Azmir, un student de 28 de ani aflat la bordul zborului, după ce a ajuns în Singapore.

Singapore Airlines a transportat 131 de pasageri şi 12 membri ai echipajului cu zborul de ajutor de la Bangkok, care a ajuns la Singapore cu puţin înainte de ora 5 dimineaţa. Pe zborul iniţial se aflau 211 pasageri, inclusiv mulţi australieni, britanici şi singaporezi, şi 18 membri ai echipajului. Piloţii răniţi şi familiile lor au rămas în Bangkok.

„În numele Singapore Airlines, aş dori să îmi exprim cele mai profunde condoleanţe familiei şi celor dragi celor decedaţi”, a declarat directorul general al Singapore Airlines, Goh Choon Phong, într-un mesaj video.

Ofiţeri de la Biroul de Investigaţii pentru Siguranţa Transporturilor din Singapore au sosit la Bangkok marţi seară, a declarat ministrul Transporturilor din Singapore, Chee Hong Tat. Întrucât incidentul implică o companie americană, Boeing, care produce aeronava 777-300ER, Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor din SUA (NTSB) a trimis un reprezentant şi patru consilieri tehnici pentru a sprijini ancheta, a precizat el.

Avionul s-a confruntat brusc cu turbulenţe extreme, a precizat Goh, iar pilotul a declarat apoi o urgenţă medicală şi a deviat spre Bangkok.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].