Georgia învinge surprinzător Portugalia şi se califică în optimi la Euro 2024

Portughezul Antonio Silva a fost vinovat pentru ambele goluri primite de echipa sa. La primul gol, acesta i-a pasat mingea direct lui Mikautadze, care l-a servit apoi pe Kvaratskhelia, care a deschis scorul după 93 de secunde de la start. Apoi, fundaşul portughez a avut o intervenţie stângace, faultând în careu pentru o lovitură de pedeapsă pe care Mikautadze a transformat-o în minutul 57.

Portugalia şi-a creat mai multe ocazii, dar Cristiano Ronaldo a fost blocat de portarul Giorgi Mamardashvili, la o lovitură liberă în prima repriză şi, imediat după pauză, a şutat direct în Guram Kashia, aflat la pământ, din apropiere.

Georgia s-a apărat cu hotărâre, a contraatacat în viteză şi a meritat pe deplin victoria, ceea ce înseamnă că va termina pe locul al treilea în Grupa F şi va înfrunta Spania în optimi, în timp ce Portugalia – care avea deja asigurată prima poziţie în grupă – va juca cu Slovenia.

Victoria georgienilor face şi ca Ungaria să rateze calificarea de pe locul 3 a Grupei A.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].