Ucraina se răzbună pentru Mariupol. Militari ruşi din Brigada 83 Aeropurtată sunt înconjuraţi de trei săptămâni într-o fabrică din localitatea de graniţă Vovchansk

Putin a ordonat deschiderea unui nou front în nord-estul Ucrainei, pe direcţia Vovchansk – Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, cu peste un milion de locuitori, dar forţele ucrainene au oprit ofensiva rusă, care nu a putut trece de a treia linie de apărare ucraineană.

În acest moment, zeci de militari ruşi din Brigada de elită rusească 83 Aeropurtată sunt înconjuraţi şi bombardaţi în Vovchansk. Mai multe încercări ale armatei ruse de a ajunge la ei s-au soldat cu pierderi mari, a declarat Oleh Syniehubov, guvernatorul provinciei Harkov.

În acelaşi timp, nici pe celelalte fronturi Rusia nu are câştiguri teritoriale. În regiunea Luhansk, ofensiva pe direcţia Kupyansk-Svatove-Kreminna este blocată. Armata rusă a avansat puţin în Doneţ, pe direcţia Chasiv Yar şi Toretsk, dar fără a captura nicio localitate. Nici ofensiva din regiunea Zaporojia nu are succes, pe direcţia Robotyne, frontul fiind neschimbat, conform Institutului de Studiere al Războiului (ISW).

Frontul total deschis de Rusia în Ucraina este de aproximativ 1.200 de km, conform SMG Ucraina, în timp ce Putin a declarat luna trecută că aproximativ 470.000 militari ruşi sunt dislocaţi în teritoriile ocupate din ţara vecină.

Pierderile sunt mari de ambele tabere, greu de suportat, fără să se cunoască numerele reale. Ucraina este ajutată de statele occidentale, democratice, în timp ce Rusia primeşte un ajutor consistent din Coreea de Nord, Iran şi China. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].