Aspretele, peştele fosilă vie din Munţii Făgăraşului, îşi trăieşte a doua tinereţe. Ministrul Mediului: un proiect de conservare unic la nivel mondial

Numărul de exemplare de asprete a crescut.

Imaginea articolului Aspretele, peştele fosilă vie din Munţii Făgăraşului, îşi trăieşte a doua tinereţe. Ministrul Mediului: un proiect de conservare unic la nivel mondial

FOTO: Arthur de Bruin & Dick Harrewijn / Fundaţia Alex Găvan

După ce, ani la rândul, a existat zvonul dispariţiei sale, numărul de exemplare de asprete identificate prin pescuit ştiinţific în cadrul proiectului de conservare Aspretele Trăieşte a crescut bătând record după record. 

În perioada 25 iunie – 3 iulie se desfăşoară pescuit ştiinţific la asprete cu o echipa de nouă ihtiologi, parte din etapa finală a acţiunilor de evaluare a efectivelor speciei, desfăşurate pe o perioadă de trei ani.

De asemenea, în contextul adoptării de către UE, săptămâna trecută, a legii restaurării naturii, Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vizitat joi, 27 iunie, puncte-cheie din cadrul proiectului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].