Donald Trump vs. Joe Biden. Prima dezbatere a alegerilor prezidenţiale americane din 2024. Biden spune că “mai sunt multe de făcut”; Trump: “nu a făcut mare lucru”

LIVE UPDATE Trump vs. Biden

UPDATE Fostul preşedinte a trecut la atacarea lui Biden cu privire la ceea ce a spus el a fost o erodare a poziţiei globale a Americii în timpul preşedinţiei sale – înainte de a trece la alte probleme:

“Nu mai suntem respectaţi ca ţară. Nu ne mai respectă conducerea. Ei nu mai respectă Statele Unite. Suntem ca o naţiune din lumea a treia. Între înarmarea alegerilor sale, încercarea de a-şi urmări adversarul politic, toate lucrurile pe care le-a făcut, am devenit ca o naţiune din lumea a treia şi este păcat de daunele pe care le-a făcut ţării noastre”.

UPDATE Dezbaterea a început cu un subiect puternic – economia

Biden a fost criticat în timpul preşedinţiei sale pentru starea economiei, americanii confruntându-se cu o inflaţie ridicată şi un cost al vieţii ridicat.

Întrebat ce le-ar spune celor care consideră că situaţia lor s-a înrăutăţit sub conducerea sa, acesta a dat vina pe Donald Trump pentru starea în care a lăsat economia când a părăsit funcţia.

“Aveam o economie care era în cădere liberă. Pandemia a fost gestionată atât de prost… economia s-a prăbuşit”, a spus Biden.

“Ceea ce trebuia să facem era să încercăm să punem din nou lucrurile la punct. Este exact ceea ce am început să facem”.

Biden a spus că “mai sunt multe de făcut”, iar Trump “nu a făcut mare lucru” în timpul preşedinţiei sale.

“În momentul în care a plecat, lucrurile au rămas în haos”, adaugă el.

Evident, Donald Trump nu este de acord.

“Am avut cea mai bună economie din istoria ţării noastre. Nu ne-am descurcat niciodată atât de bine. Toată lumea a fost uimită de asta. Alte ţări ne copiau. Am fost loviţi de Covid şi, atunci când am făcut-o, am cheltuit banii necesari pentru a nu ajunge într-o Mare Criză, precum cea din 1929. Am făcut o treabă grozavă. Am primit o mulţime de credite pentru economie, o mulţime de credite pentru armată şi fără războaie şi atât de multe alte lucruri”, a spus fostul preşedinte.

UPDATE Biden şi Trump nu îşi strâng mâinile

Preşedinţii Biden şi Trump nu şi-au strâns mâinile la începutul dezbaterii. Poate părea o rupere de tradiţie, dar s-a mai întâmplat de câteva ori.

Dezbaterile prezidenţiale din 2020 au avut loc în timpul pandemiei COVID-19, iar cei doi bărbaţi nu şi-au strâns mâna nici atunci.

Şi în timpul unei dezbateri între Trump şi candidata democrată Hillary Clinton în 2016, nu a existat nicio strângere de mână cordială.

UPDATE 04:00 Biden şi Trump au urcat pe scenă pentru o dezbatere care ar putea defini cursa prezidenţială din 2024

[embedded content]

Jake Tapper şi Dana Bash de la CNN vor modera confruntarea de 90 de minute, care va include două pauze publicitare, potrivit televiziunii.

 

Candidaţii, ale căror microfoane vor fi închise atunci când nu vorbesc, vor avea la dispoziţie două minute pentru răspunsuri şi un minut pentru replici.

 

Ca o abatere de la tradiţie, nu va exista public spectator când cei doi se vor confrunta. Într-o scrisoare adresată la jumătatea lunii mai Comisiei pentru dezbateri prezidenţiale, campania lui Biden a susţinut că dezbaterile “ar trebui să se desfăşoare în beneficiul alegătorilor americani … nu ca divertisment pentru un public prezent … care consumă timpul preţios al dezbaterii cu spectacole zgomotoase de aprobare sau huiduieli”.

 

Conform analiştilor principalele teme din dezbatere vor fi

  • Economie, inflatie, piaţa muncii, costul vietii
  • Starea armatei americane
  • Războaiele din Ucraina şi Israel
  • Dreptul la avort
  • Imigratie, securitatea la frontiere
  • Democratia
  • Războiul cultural/educatie
  • Procesele lui Trump
  • Vârsta lui Biden

Următoarea dezbatere confirmată, care va fi găzduită de ABC, este programată să aibă loc pe 10 septembrie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].