Coreea de Nord acuză Coreea de Sud, SUA şi Japonia că dezvoltă „versiunea asiatică a NATO”

Coreea de Nord a criticat un exerciţiu militar comun al Coreei de Sud, Japoniei şi Statelor Unite desfăşurat în această lună, potrivit presei de stat, afirmând că astfel de exerciţii arată că relaţiile dintre cele trei ţări s-au transformat în „versiunea asiatică a NATO”, scrie Reuters.

Imaginea articolului Coreea de Nord acuză Coreea de Sud, SUA şi Japonia că dezvoltă „versiunea asiatică a NATO”

Coreea de Nord acuză Coreea de Sud, SUA şi Japonia că dezvoltă „versiunea asiatică a NATO”

Joi, cele trei ţări au început exerciţii militare comune, denumite „Freedom Edge”, la care au participat distrugătoare ale marinei, avioane de vânătoare şi portavionul american cu propulsie nucleară Theodore Roosevelt, cu scopul de a spori apărarea împotriva rachetelor, submarinelor şi atacurilor aeriene.

Exerciţiul a fost conceput în cadrul summitului tripartit de la Camp David de anul trecut pentru a consolida cooperarea militară în contextul tensiunilor din peninsula coreeană generate de testarea armelor de către Coreea de Nord.

Phenianul nu va ignora consolidarea unui bloc militar condus de SUA şi aliaţii săi şi va proteja pacea regională printr-un răspuns agresiv şi copleşitor, a declarat Ministerul de Externe al Coreei de Nord într-o declaraţie, potrivit agenţiei de presă KCNA.

Ministerul a mai spus că Washingtonul îşi continuă eforturile de a lega Coreea de Sud şi Japonia de NATO, adăugând că încercările Coreei de Sud de a furniza arme Ucrainei reprezintă un exemplu al acestui efort.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].