Franţa şi Belgia deschid ziua a treia a optimilor de finală la Euro, urmate de Portugalia-Slovenia

Belgia îşi propune să învingă Franţa într-un meci oficial pentru prima dată în aproape 43 de ani, în timp ce Portugalia speră să evite un derapaj în faţa Sloveniei, în continuarea optimilor de finală la Euro 2024.

19:00: Franţa – Belgia (Düsseldorf)

„Am făcut ceea ce trebuia să facem”, a fost verdictul antrenorului Franţei, Didier Deschamps, după ce Les Bleus s-au calificat ca vicecampioană ai Grupei D, în ciuda faptului că nu au reuşit să dea tot ce au avut mai bun în victoria la limită cu Austria şi în remizele consecutive cu Olanda şi Polonia.

Faza eliminatorie este însă cea în care echipa lui Deschamps tinde să prindă viaţă, Franţa ajungând în finală în trei din ultimele patru turnee internaţionale majore. Cu toate acestea, Franţa a pierdut în faţa Elveţiei în optimile de finală ale EURO 2020 şi cu siguranţă nu se va lăsa anesteziată de automulţumire la Düsseldorf, în încercarea de a evita o soartă similară.

De la un meci de calificare pentru Cupa Mondială FIFA din septembrie 1981, Belgia nu a mai învins Franţa într-un meci oficial, iar echipa lui Domenico Tedesco are sarcina dificilă de a schimba acest record.

Mijlocaşul Kevin De Bruyne, care a impresionat până acum în Germania, a trimis un strigăt de mobilizare colegilor săi: „Probabil că vom fi outsideri în faţa Franţei, dar dacă vrei să câştigi EURO trebuie să învingi pe toată lumea”.

Franţa a câştigat cu 3-2 în ultima întâlnire dintre aceste naţiuni în 2021, cu Theo Hernández marcând un gol târziu în semifinalele UEFA Nations League.

22:00: Portugalia – Slovenia (Frankfurt)

Portugalia va încerca să îşi revină după înfrângerea surprinzătoare în faţa Georgiei în ultimul meci din Grupa F. Cu toate acestea, după ce a câştigat deja secţiunea, antrenorul Roberto Martínez a avut privilegiul de a putea odihni unii jucători cheie, care vor fi proaspeţi împotriva Sloveniei.

„Pierderea [în faţa Georgiei] ne va pregăti echipa mai bine din punct de vedere mental”, a declarat Martínez. Va fi interesant de văzut cum va reacţiona Seleção.

Slovenia se califică pentru prima dată într-o fază eliminatorie a EURO după trei remize în Grupa C, mijlocaşul Adam Gnezda Čerin descriind sentimentul ca fiind „de neuitat” după ce el şi coechipierii săi „au făcut istorie”.

„Reprezentanca” nu se află însă în optimi doar pentru a face figuraţie. Ei au pierdut doar două din ultimele 17 meciuri (W8 D7) şi au primit doar două goluri în faza grupelor, ceea ce înseamnă că apărătorii lor ar trebui să se simtă încrezători în faţa lui Cristiano Ronaldo, Rafael Leão şi Bruno Fernandes, printre alţii.

Golurile marcate de Čerin şi Timi Elšnik au adus Sloveniei o victorie cu 2-0 în primul meci amical dintre cele două echipe la începutul acestui an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].