Războiul din Ucraina, ziua 859. Rusia revendică cucerirea a două sate în regiunea Doneţk / Şeful Statului Major din Belarus ameninţă cu arme nucleare tactice

Şeful Statului Major din Belarus ameninţă că va folosi arme nucleare tactice “dacă suveranitatea este ameninţată”

Şeful Statului Major General din Belarus, Pavel Muraveiko, a declarat că Minskul ar folosi armele nucleare tactice pe care Rusia le-a desfăşurat pe teritoriul său dacă suveranitatea sau independenţa Belarusului ar fi ameninţată, a relatat agenţia Belta.

“Am învăţat cum să mânuim aceste arme. Ştim cum să le aplicăm cu încredere. Suntem capabili să o facem. Şi puteţi fi siguri: o vom face dacă suveranitatea şi independenţa ţării noastre sunt ameninţate”, a declarat Pavel Muraveiko în timpul unei emisiuni TV, potrivit Belta.

Cu o zi mai devreme, armata bielorusă a susţinut că Ucraina şi-ar fi desfăşurat forţele la graniţă  pentru potenţiale “sabotaje, acte teroriste”. 

Rusia susţine că a cucerit două sate din regiunea Doneţk

Forţele ruse au cucerit satele Spirne şi Novooleksandrivka din estul regiunii Doneţk din Ucraina, a declarat duminică Ministerul rus al Apărării.

Într-un scurt comunicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, ministerul a afirmat că forţele sale şi-au îmbunătăţit, de asemenea, poziţiile de-a lungul liniei frontului din jurul satelor.

Spirne este situat în estul regiunii Doneţk, aproape de graniţa cu regiunea Luhansk din Ucraina. Satul Novooleksandrivka se află la aproximativ 130 km vest de Spirne.

Statul Major al Ucrainei a declarat în actualizarea zilnică privind situaţia de pe câmpul de luptă că în zona din jurul satelor au loc “lupte grele”, dar nu a raportat nicio pierdere.

Doneţk este una dintre cele patru regiuni din estul şi sudul Ucrainei pe care Rusia a susţinut că le-a anexat la sfârşitul anului 2022, într-o mişcare condamnată ca ilegală de majoritatea ţărilor în cadrul Adunării Generale a ONU. Rusia nu controlează pe deplin niciuna dintre cele patru regiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].