Poliţia din Harkov a descoperit cadavrul unui jurnalist dat dispărut

Poliţia din oraşul Harkov, din estul Ucrainei, a confirmat descoperirea corpului fără viaţă al jurnalistului Oleksander Lapşin, care a dispărut pe 30 mai.

Imaginea articolului Poliţia din Harkov a descoperit cadavrul unui jurnalist dat dispărut

Poliţia din Harkov a descoperit cadavrul unui jurnalist dat dispărut

Postul de radio ucrainean Suspilne a precizat că descoperirea a avut loc pe 29 iunie, după ce un trecător a raportat prezenţa „un cadavru cu semne de sinucidere” în cartierul Sortirovka.

Identitatea jurnalistului a fost confirmată doar printr-un test ADN. „Acest cadavru este acolo de mult timp. Avea un bilet în buzunar, dar nu era lizibil. Probabil că era un mesaj legat de moartea sa”, a declarat şeful Departamentului de Investigaţii al Poliţiei Naţionale Harkov, Serghei Bolvinov.

Deşi cauza morţii nu a fost încă stabilită oficial, deoarece ancheta este încă în desfăşurare, Bolvinov a spus că există „motive de a crede” că a fost o sinucidere.

Din primăvara anului 2022, la scurt timp după începerea invaziei ruse, Lapşin aproape că nu a mai lucrat ca jurnalist. Înainte, activase ca ghid pentru jurnalişti internaţionali şi publicase şi în ziarul „Ukrainska Pravda”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].