Administratorii unei rezervaţii pentru koala au interzis îmbrăţişarea animalelor de către turişti

Imaginea articolului Administratorii unei rezervaţii pentru koala au interzis îmbrăţişarea animalelor de către turişti

Administratorii unei rezervaţii pentru koala au interzis îmbrăţişarea animalelor de către turişti

Măsura a fost luată de administratorii Lone Pine Koala Sanctuary, o rezervaţia celebră din oraşul australian Brisbane. Parcul a fost vizitat, printre altele de cântăreaţa Taylor Swift şi de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Administratorii au spus că numeroşi vizitatori au cerut să petreacă mai mult timp cu koala fără a le ţine în braţe şi că bunăstarea şi confortul animalelor reprezintă prioritatea, potrivit Sky News. Ei promit că noile reguli de vizitare se concentrează pe realizarea unei „experienţe totale şi educaţionale” cu koala. Concret, oamenilor li se permite să observe animalele care mănâncă, dorm şi se relaxează, fără să le atingă.

Legile din statul australian Queensland unde se află Lone Pine Koala Sanctuary stabilesc că simpaticele koala nu pot interacţiona cu publicul mai mult de 30 de minute pe zi. De asemenea, animalele nu pot fi folosite în scop fotografic mai mult de trei zile fără o zi liberă, iar femelele cu pui nu pot fi utilizate pentru întâlniri turistice.

Organizaţiile pentru protecţia animalelor au militat de mult timp pentru interzicerea îmbrăţişărilor deoarece stresează şi obosesc koala. În sălbăticie, koala doarme până la 20 de ore pe zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].