Premierul britanic a pierdut alegerile şi îşi anunţă demisia din fruntea partidului său

Imaginea articolului Premierul britanic a pierdut alegerile şi îşi anunţă demisia din fruntea partidului său

Premierul britanic a pierdut alegerile şi îşi anunţă demisia din fruntea partidului său

În timpul discursului, Sunak le-a mulţumit familiei, colegilor, tuturor candidaţilor şi militanţilor conservatori pentru eforturile lor, potrivit BBC.

„V-am auzit furia, dezamăgirea şi îmi asum responsabilitatea pentru această pierdere”, a continuat Sunak.

El a confirmat că va demisiona din funcţia de lider conservator, atunci când se va stabili un succesor. Vineri, el se întâlneşte cu Regele pentru a demisiona oficial din funcţia de prim-ministru.

Rishi Sunak a încheiat spunând că Marea Britanie este o ţară remarcabilă deoarece el a devenit prim-ministru în două generaţii de la sosirea bunicilor săi în ţară. Marea Britanie este cea mai bună ţară din lume, a spus Sunak în timp ce se urca în maşina care l-a transportat de la Downing Street.

Partidul Laburist a câştigat alegerile parlamentare din Marea Britanie. Laburiştii au obţinut peste 400 de poziţii de parlamentar, provocând conservatorilor, aflaţi la guvernare de 14 ani, una dintre cele mai grele înfrângeri din istorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].