Efectul atacurilor teroriste: Angela Merkel şi Emmanuel Macron cer o reformă urgentă a sistemului de frontiere deschise al spaţiului Schengen

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că este urgent ca Europa să reformeze sistemenul de frontieră deschisă al spaţiul Schengen în lumina atacurilor teroriste recente.

Imaginea articolului Efectul atacurilor teroriste: Angela Merkel şi Emmanuel Macron cer o reformă urgentă a sistemului de frontiere deschise al spaţiului Schengen

Angela Merkel şi Emmanuel Macron cer o reformă a sistemului de frontiere deschise al spaţiului Schengen

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că este urgent ca Europa să reformeze sistemenul de frontieră deschisă al spaţiul Schengen în lumina atacurilor teroriste recente.

 

“Vreau să menţionez sistemul de intrare-ieşire din spaţiul Schengen, care ar trebui să fie gata în 2022”, a spus ea după o întâlnire cu alţi lideri europeni marţi, relatează Reuters.

 

„Este vital să ştim cine intră şi cine părăseşte spaţiul Schengen.”

 

Aproape simultan a susţinut declaraţii pe aceaşi temă şi preşedintele francez. Ameninţarea terorismului este o realitate europeană care are nevoie de un răspuns coordonat şi rapid, a declarat marţi preşedintele francez Emmanuel Macron.

 

Macron a mai spus reporterilor că Europa trebuie să lucreze la o reconsiderare a frontierei deschise a spaţiului său Schengen.

 

Europa a fost zdrunginată de o serie de atacuri teroriste în ultimele săptămâni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].