Clubul de handbal Dinamo Bucureşti se întăreşte cu un tehnician cu experienţă

„Staff-ul tehnic al formaţiei campioane la handbal se întăreşte prin cooptarea unui veritabil om de sport. Marius Pintea se alătură echipei administrative a CS Dinamo, cu scopul de a contribui, prin experienţa sa, la progresul secţiei de handbal.”, se scrie în comunicatul oficial al clubului.

Fost arbitru de handbal în Spania şi în România, Marius Pintea (43 de ani) a urmat de-a lungul carierei sale mai multe specializări, între care şi management sportiv, având în acest sens un curs absolvit la Barcelona, în 2018.

A fost component al staff-ului naţionalei masculine de handbal a României între 2016 şi 2018, împreună cu Xavi Pascual, coordonator tehnic şi director al unor echipe din handbalul românesc, dar şi consultant şi totodată participant la proiectul ”Talent” al Federaţiei Române de Handbal, iniţiat de fostul tehnician al naţionalei de handbal masculin Xavier Pascual.

Este fondator şi coordonator al cursului de antrenorat „Professional Handball Coaching”, cu trei ediţii desfăşurate în 2018, 2019 şi 2020, la care au participat ca lectori antrenori de top din handbalul mondial, precum Xavi Pascual, Ambros Martin, Didier Dinart, Xavi Sabate, Jorge Duenas, Roger Font Ribas şi Oliver Roy Camino.

De asemenea, Marius Pintea este coordonatorul proiectului Barça Academy în România, care are ca obiectiv organizarea de tabere de jocuri sportive, împreună cu clubul catalan.

„La Dinamo, Marius Pintea va lucra alături de actuala echipă managerială la implementarea proiectelor deja începute sau aflate în stadiul de concept, astfel încât Dinamo să fie şi mai puternică din sezonul următor, atât pe plan intern, cât şi internaţional” se specifică în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].