PSD nu va vota un guvern minoritar. „Cea mai bună formulă pentru noi şi Romînia sunt alegerile anticipate”

„Categoric, nu se pune problema ca PSD-ul să susţină un Guvern minoritar PNL-UDMR, USR-UDMR, orice altă formulă prin care PSD-ul nu desemnează primul-ministru. Cred că cea mai bună formulă pentru PSD ar fi alegerile anticipate şi nu doar pentru PSD, ci pentru întreaga Românie, pentru că această criză politică nu văd cum altfel ar putea fi depăşită. Pe de altă parte, cred că nimeni nu se aştepta ca PSD-ul să se arunce imediat, după ce Dan Barna a solicitat, aşa cum bate Barna din palme, PSD, cel mai mare partid din România, să sară repede şi să facă jocurile USR, acelea de a şantaja PNL şi pe Florin Cîţu, astfel încât eventual să-l pună înapoi pe Stelian Ion la Ministerul Justiţiei şi eventual să se împace şi cu voturile şi cu semnăturile PSD-ului această coaliţie să funcţioneze”, declară la RFI Alfred Simonis.

La remarca jurnalistului că PSD a făcut totuşi nişte jocuri politice prin retragerea de la şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului, unde urma să se stabilească un calendar al moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR, lucru care a avantajat tabăra Cîţu, deputatul social-democrat a răspuns: „Eu aş spune că plecând noi din şedinţă, n-a putut tabăra Florin Cîţu să câştige acel vot cu privire la evaluarea semnăturilor, pentru că nu a întrunit numărul necesar de voturi”.

Întrebat dacă PSD ar face Guvern cu AUR, în caz de alegeri anticipate, Alfred Simonis a răspuns: „Haideţi să ajungem acolo, sunt foarte mulţi paşi până să ajungem la anticipate (…). Mai degrabă n-aş vedea posibil un Guvern PSD-AUR”.

Simonis nu dă şanse unui posibil Guvern PSD-PNL.

„Şi acesta este foarte greu de anticipat. Mai degrabă nu. E foarte important rezultatul alegerilor. În 2016, de exemplu, aproape că nu am avut nevoie de nimeni după alegeri şi am făcut o majoritate cu un singur partid (…). Exclud categoric ca PSD să voteze un Guvern minoritar PNL”, conchide liderul deputaţilor PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].