Ucraina cere amânarea meciul de baraj cu Scoţia, pentru Cupa Mondială, după invazia Rusiei

Federaţia Ucraineană de Fotbal a înaintat cererea oficială de a amâna semifinala din 24 martie la o dată ulterioară. Ucraina s-a calificat la baraj după ce a terminat pe locul al doilea în grupa sa, după Franţa, în cadrul calificărilor din zona europeană. Învingătoarea meciului cu Scoţia va înfrunta apoi Ţara Galilor sau Austria pentru o şansă de a accede la Cupa Mondială din 2022, din Qatar.

Potrivit ESPN, FIFA se află „în contact permanent cu UEFA şi cu Federaţia Scoţiană de Fotbal pentru a găsi o soluţie adecvată”.

Nu este clar când va fi reprogramat meciul, deşi se pare că ar putea fi jucat în iunie în Qatar. Cupa Mondială va începe pe 21 noiembrie.

Cel puţin 15 membri ai echipei naţionale ucrainene joacă, de asemenea, la echipe de club din ţară, deşi liga a fost suspendată luna trecută. Aproape toţi jucătorii ucraineni, potrivit ESPN, au rămas în ţară de la invazia Rusiei. Nu este clar dacă aceştia luptă în conflict, dar guvernul a cerut ca toţi bărbaţii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani să rămână în interiorul ţării pentru a ajuta.

Lumea fotbalului a impus o mulţime de sancţiuni împotriva Rusiei de când a început războiul luna trecută. Atât FIFA, cât şi UEFA au interzis accesul echipei naţionale ruse la competiţiile internaţionale, inclusiv la Cupa Mondială, iar UEFA a mutat finala Ligii Campionilor în afara Rusiei. De asemenea, Electronic Arts a eliminat toate echipele ruseşti din jocul video FIFA.

Proprietarul Chelsea, Roman Abramovici, a anunţat că va vinde clubul în urma invaziei. Oligarhul rus deţine clubul din 2003 şi a declarat că va dona veniturile nete obţinute din vânzare pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie în Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].