Războiul din Ucraina. Volodimir Zelenski: Ucraina este pregătită pentru o bătălie dură cu forţele ruseşti care se adună în estul ţării

Situaţia în prezent

Italia a anunţat că îşi va muta înapoi ambasada la Kiev, de la Lviv, unde se mutase pe măsură ce agresiunea rusă se intensifica în ţară. Slovenia şi-a redeschis ambasada de la Kiev la 28 martie, potrivit Ministerului sloven de Externe.

Petro Kotin, şeful operatorului de stat ucrainean de energie nucleară Energoatom, a vizitat împreună cu specialişti una dintre secţiunile aşa-numitei Păduri Roşii din zona de excludere de la Cernobîl şi a observat radiaţii “anormal de ridicate” în zonele în care trupele ruseşti au săpat tranşee şi au încercat să construiască fortificaţii.

Premierul britanic Boris Johnson a efectuat sâmbătă o vizită în Kiev în semn de “solidaritate cu poporul ucrainean”. Cancelarul austriac Karl Nehammer s-a întâlnit, de asemenea, sâmbătă cu Zelenski.

Agenţia de rating de credit Standard & Poor şi-a retrogradat evaluarea privind capacitatea Rusiei de a-şi plăti datoria externă. Analiştii spun că acest lucru face extrem de probabilă intrarea în incapacitate de plată, care ar fi o premieră pentru naţiune de la revoluţia din 1917.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].